Engagerede børn lærer bedst
Bryd statistikken og bliv eksperter i at skrue op for engagementet og læringsglæden

De seneste års nationale trivselsmålinger har kastet lys over et både ofte usynligt men ikke mindre alvorligt problem: Mere end hver fjerde elev fortæller, at de keder sig i skolen. Alene i udskolingen er det hver tredje elev, der keder sig ofte eller meget ofte. På ungdomsuddannelserne er udsigten desværre lige så dyster. Der er grund til bekymring. Disse børn og unge oplever nemlig ikke kun mild og forbipasserende (sund) kedsomhed. Når de keder sig så hyppigt som de gør, er der tale om usund kedsomhed, der truer både deres læring, sundhed og trivsel. Og målingerne viser, at tendensen går i den gale vej; De nyeste tal fastslår, at problemet kun forværres.
Vejen væk fra kedsomheden er heldigvis alt andet end kedelig. Når vi for alvor vil den trivselshæmmende og læringsreducerende usunde kedsomhed til livs, skal vi fokusere på det, vi vil fremme. Det kan vi for eksempel gøre ved at skabe en stærk kultur, der gør det nemmere at
- etablere trygge relationer
- opleve motivation, mening, engagement, glæde og nysgerrighed
- udvikle og bruge sine styrker og talenter
På den måde vil vi ikke alene bekæmpe kedsomheden i skolen, vi vil også kunne begrænse nogle af de øvrige bekymrende fænomener, vi desværre ser vokse frem hos flere og flere børn og unge, som eksempelvis skærmafhængighed, stress og ensomhed.
Med udgangspunkt i bogen ”Til kamp mod kedsomhed – i skoler og på ungdomsuddannelser”, tilbyder jeg dette foredrag, der bl.a. giver jer ny viden om:
- Forskning indenfor positive education og centrale perspektiver på læring og kedsomhed
- Nøglebegreber fra trivselspsykologien
- Kedsomhedsspeedometeret og hvordan man spotter usynlig kedsomhed
- Indblik i nogle af bogens 90 øvelser, som er målrettet elever og undervisere
- Forskningsbaserede strategier til at give eleverne endnu mere engagement og læringsglæde.
Foredraget er relevant for: Undervisere, ledere og pædagogisk personale i skolen og på ungdomsuddannelserne, samt udviklingskonsulenter, PPR-personale og studievejledere m.fl.
Varighed: 1,5 time. Kan tilpasses efter behov.
Ring på 2494 4400 eller skriv til mig på nadia@nadiaholmgren.dk hvis du vil vide mere eller høre, hvordan jeg kan bidrage til jeres arrangement.